[REQ_ERR: 500] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason.Yırca 2’ye Bölündü « Soma Karaelmas Gazetesi

Soma Karaelmas Gazetesi

resim yükle

Yırca 2’ye Bölündü

Yırca 2’ye Bölündü
1.488 views
24 Mart 2015 - 8:20

Yırca Mahallesinde, santralın yapılması ve yapılmaması yönünde mahalle halkı ikiye bölündü. Santral yapılmasını isteyen Yırcalılar topladıkları imzalarla Ankara’ya giderken, istemeyen Yırca sakinleri ise, santral kurulmasını istemiyoruz, kurdurmayacağız diyorlar.

Yırca Mahallesinde, santralın yapılması ve yapılmaması yönünde mahalle halkı ikiye bölündü. Santralın yapılmasını istemeyen Yırca mahallesi sakinlerinden Hüseyin Süer, “termik santralin olmasını istemiyoruz. 6 bin 500 tane ağacımız gitti. 2 tane var 3’üncü santralin kurulmasını istemiyoruz, kurdurmayacağız. 17 kişi diyorlarmış.Biz burada 23 kişi mahkemeye verdik. Bunların hepsi yalan söylüyor.4 bin imza Soma’dan topladılar, buradan da 40-50 toplamışlar. Ama ben imzadan bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Zaten iptal kararı çıktı. Bundan sonra süreç nasıl işler bilmiyorum.Bizde kararı bekliyoruz” dedi.

Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, “Son 1 haftadır Soma’da bir imza kampanyasından bahsedildi. Soma’da işi olan arkadaşlar haber verdiler bize imza topluyorlar diye.Ben de gittim baktım neyin nesidir diye. Gelen bilgi, Ak Parti Kadın Kollarının Soma ve Yırcalıların tahammülü kalmadı. Bir an önce eski yerine santral yapılsın şeklinde imza topladıklarını söylediler. Ama garip olan da şuydu; onlar Soma’lıi hiç tanmadığımız insanlar, Yırca’nın adını kullanarak, böyle bir kampanya düzenlemeleri bana yasa dışı geldi. Ama engelleyemeyiz de yapacak bir şey yok. Ankara’ya giden grup eski muhtarımız var ben den önceki, yine köydeki ziraat odalarının delegesi var Mehmet Çoban, eski muhtar M. Ali Eker. Benim öz eniştem olan Ethem Balcı var. Ethem Balcı köydeki şirket toplantısında Kolin benim arazime girerse bacaklarınıza sıkarım diye yüzlerine söylemişti. Bütün köylü şahittir. O zaman santrale çok karşıydı. Hatta köylü ikiyüzlü olmakla suçlamıştı. Şirketin yanında başka burada başka konuşuyorsunuz diye köylülere hakaret bile etmişti. Şimdi ne değişti sormak lazım. Amaçları nedir?Köylü orada direnirken, katliamlar yaşanırken, neredeydiler. O zaman seslerini niye çıkarmadılar. Şimdi ne değişti, değişen neydi acaba sormalı” dedi.

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır. 
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.Soma kömürü fiyatları

Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.
izmir escort

avcılar escortantalya escortataköy escortataşehir escortavrupa yakası escortbahçelievler escortbahçeşehir escortbakırköy escortbeşiktaş escortbeylikdüzü escortbodrum escortbursa escorteskişehir escortetiler escortfatih escortgaziantep escorthalkalı escortizmir escortizmit escortkadıköy escortkartal escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkurtköy escortkuşadası escortmaltepe escortmecidiyeköy escortmersin escortpendik escortsamsun escortşirinevler escortşişli escorttaksim escortümraniye escortdenizli escortdiyarbakır escortistanbul escortnişantaşı escort

error: Content is protected !!