Selam ve sevgilerin en güzelinin sizlerin olması dileği ile hepinize güzel bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sevgili dostlar aslında geçen hafta yazmam gereken bu haftaki yazımı şehir dışında olmam nedeni ile bu hafta biraz geciktim, biraz tehirli oldu öncelikle okuyucularımdan ve dostlarımdan özür diliyorum.
Benim öncelikli konularım arasında spor olmamakla beraber ne yazık ki bu hafta sayfamı Sotesspor için açmış bulunuyorum. TFF Bal ligi 8 gurupta Soma spor ile beraber ilçemizi temsil eden Sotes spor kulübümüz maalesef bu sene süper amatör kümeye düşerek Somadaki futbol adına büyük bir yara almıştır. Sotesspor kulübü Somadaki ilk profesyonel olan ve geçmişi çok uzun tarihlere dayanan güzide bir spor kulübümüzdür. Bu kulübümüz, basketboldan voleybola, futboldan karateye kadar her branşta ilçemizden bir çok sporcu çıkararak önemli dereceler elde etmiştir.Sotes spor kulübünün geçmişi tertemiz olup, hiçbir spor kulübü tarafından deplasman dahil gittiği maçlarda çıktığı müsabakalarda en iyi şekilde ağırlanmış asla olumsuz bir hareketle karşılaşılmamış her kulüple ilişkilerde aynı ölçüde ve mesafede bulunulmuştur.
Bugüne kadar gerek yetiştirdiği futbolcular ile gerek Türk spor kamuoyundaki saygınlık, itibar ve hoş görüsü ile önemli bir yere ve kariyere sahip olan Soma Sotes spor ne yazık ki bugünkü geldiği durum ve düştüğü acizliği hak etmemektir. Soma Sotesspor bulunduğu camia ve taraftarı olduğu üyelerinin dışında Somanın adını temsil ederek kendisine haklı bir gurur ve sevgi seli kazandırmaktadır. Soma Sotes Spor her ne kadar Termik santralı çalışanlarının ve taraftarlarının üye aidatları ile finanse olmaya çalışsa da ne yazık ki elde edilen gelir masrafları karşılamaya yetmemektedir. Sotesspor altın yıllarını rahmetli santralın kurucu müdürü Nazım Yavuz zamanında yaşamış, gelirlerini arttırıcı çalışmalar, kamplar, oto parklar, lokal gibi hizmet yerlerinin gelirlerini aktarmak sureti ile kendisine en iyi dereceler bularak ilk defa 3. Lige yükselmiş ve Manisanın tek temsilcisi olmuştur.
Dünden bugüne ne değişti diye irdeleyecek olursak maalesef sporu gerçekten seven ve bunun gerek çalışanlar için gerek Türk futbolu gerekse Soma için olmazsa olmazı olduğunu idrak edebilen yönetici, idareci sayısında ne yazık ki çok önemli bir gelişme yaşanmamıştır. Burada yöneticiler hiçbir şey yapmamıştır demiyorum, sadece gelirlerini arttırıcı, onu bir adım daha ileri giderek üst klasmanlarda mücadele edecek ekip ruhunun yaratılmadığına dikkat çekmek istiyorum, hatta bazı yöneticiler bile süper amatör kümede iken bunun gereksiz olduğunu, diğer alt amatör kümede idare etmesi bile istenmiştir. Hal böyle olunca kulüpte futbol oynayan ve dışarıdan gelen oyuncular bırakın yemek bulmayı, yatacak yer sorununu bile çok ilkel şekilde gerçekleştirmişlerdir. Kulübün formaları, antrenman şortları futbolcular tarafından kendi imkanları ile yıkattırılmıştır. Kulübe çok uzak olmadığım ve tek üyesi olduğum spor kulübü olması nedeni ile yaşanan olumsuzlukları ne yazık ki içim burularak , kendime kahır ederek izleme imkanı bulduğum için çaresizlikten spor adına gerçekten utanç duyuyordum. Bu kulüp bunca imkansızlığa ve parasızlığa rağmen içinden tabanından yetiştirdiği futbolcuların öz verili ve formaya olan sevgiler, aşkları nedeni ile hiç bir maddi menfaat gözükmeksizin, yıllarca top koşturmuşlar bir çok başarılara imza atmışlardır. Bugüne gelinen son durum aslında yılların şimdiye kadar çaresizlik içinde geri geri yönlendirdiği birikimin bir anda çıkan faturasıdır.
Bazen bu kulübe gönül veren spor aşıkları arkadaşlarımızın haklı serzenişlerine tanıklık ediyorum, ve bunu Sotesspor kulübünün hak etmediğini, özelleştiği takdirde acaba firmanın sotes spora sahip çıkar mı, çıkmaz mı düşüncesinin kol gezdiği şu günlerde herkesin kendi maddi durumları ve yaşadıkları belirginsizlikler nedeni ile ortaya ne yazık ki karamsar bir tablo çıkmaktadır. Sote spor kulübü de bugün istenseydi, aynı Soma spordaki oluşturulan yönetimin bir benzeri de Sotesspor kulübüne uygulanır, Soma spor ile birlikte gerek antrenman gerek futbolcu alış verişi, gerekse manevi bir destek potansiyeli sağlanabilirdi ancak Soma futbol kamu oyu ne yazık ki Sotes sporu benimsemediği için kendi kaderine terk edilmiştir. Şimdi bu kulübe gönül verenler bir sihirli el beklemekte ise benim bu konuda hiçbir beklentim ve umudum bulunmamaktır, yanılırsam kalkar özür dilemesini de bilirim.
Bu haftalık konumuzu burada noktaladıktan sonra sizlere sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir hafta geçirmeniz temennisi ile veda ederken , en güzel günlerin sizlerin olmasını, yüzünüzden gülücük ve mutlulukların asla eksilmemesini arzu ediyor, iyi haftalar diliyorum.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.