Soma Sosyal Haklar Derneği, Soma’da, düzenlenen şölen ile açılışını gerçekleştirdi.
Nihat Danışman Mahallesi Gazi Osmanpaşa Caddesi (İlçe Emniyet Müdürlü Karşısı)’nda bulunan dernek binası açılışı öncesi Soma Belediyesi Düğün Salonunda konser düzenlendi.
Hilmi Yarayıcı, Alaaddin Us, Heyula müzik Grubu’nun şarkılarının seslendirdiği konser sonrası Atatürk Caddesi üzerinden Beşyol Madenci heykeline yürüyüşe geçen Dernek üyeleri ve davetlilere Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel’de destek verdi.
“Sosyal haklar herkese, mücadele eden herkesle”, “301 madenci kardeşimizi asla unutmayacağız, anılarını mücadelemizde yaşatacağız”, “Söz yetki, karar maden işçilerine” yazılı pankartlar ve “Özeleştirmeler geri alınsın”,”Rantınız batsın”, yazılı dövizler ile madenci heykeli önünde 301 maden şehidi anısına 1 dakikalık Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Madenci heykeli önünde konuşma yapan Soma Sosyal Haklar Derneği temsilcisi maden işçisi Ali Söğüt, “İnsanca ve onurlu bir yaşam için Soma’dayız. Sosyal haklar herkese, mücadele eden herkesle” dedi.
Açıklamanın ardından Sosyal Haklar Derneği’nin açılışı yapıldı.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.