Zafer Mahallesi Merkez Camii açılışına Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakanı Ali Sırmalı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Zafer Mahallesi sakinleri katıldı.
Açılış Kur’an Tilaveti ile yapıldı. Zafer Mahallesi Merkez Camii Yaptırma Onarma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Birol Bayraktar caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Hasan Ergene ise ‘ 2010 yılı 10 Haziran’da yapımına başlanan Camimiz 2013 12 Temmuz ayında tamamlandı. 3 yıl 1 ayda tamamlanan camimiz 1 trilyona yakın bir miktara tamamlandı. Yıkımından temel atmasına, Tombul escort İzmir tamamlanmasına kadar Soma Belediyesinin katkıları oldu.’dedi. Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ‘Camimiz çok güzel bir şekilde tamamlandı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dinimizde camilerin yeri çok büyük. Emek verilmiş hayırlı uğurlu olsun’dedi.
Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ‘Bugün Zafer mahallemizde güzel bir camimizin açılışında bulunuyoruz. Ayrıca rahmet ve bereket ayının içinde bulunuyoruz. Herkesin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Camii ile ilgili bilgi verdiklerinde banada 1 kere ziyaret etmek nasip oldu. Camimiz hayırlı olsun ancak bu günlerin yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Hak ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasını ve bir an önce gözyaşının dindirilmesini bizlere nasip eder. Onun gözyaşını ve ızdırabını biz yüreğimizde yaşıyoruz. 3 yılda camimiz tamamlandı. Milletimizi imkanı ile bu inşaat yapıldı. Ramazan ayının ilk cumasında böylesi mübarek bir açılışı yapıyoruz. Bugün burada nasıl toplandıysa inşallah cennetinde de toplanmayı nasip etsin. Camilerimiz yaşadığımız toprakların birer mührüdür. Belediye Başkanımıza nerede cami ve okul yapılsa Belediye Başkanımız belediyenin elini oraya götürmektedir. Kendisine teşekkür ediyorum.’dedi.
‘Dindar Nesiller Yetiştiriyoruz’
Tanrıverdi, Soma’da yıl içinde bir çok açılış yaptıklarını dile getirerek 4×4 sistemini açıkladı. Tanrıverdi ‘Bu sene Soma’da bir çok okulun açılışına katıldık. Orada öğrencilerimiz kendi medeniyet koordinatlarını öğrenip uygulama imkanı buluyorlar. 4+4+4 eğitim sistemi içinde öğrencilerimiz Kur’an dersi ve Peygamberimizin hayatını öğrenebilecekler. Asımın neslini yetiştirmek istiyoruz. Vatanına, milletinei bayrağına saygılı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Sayın Başbakanımızın tabiri ile dindar nesiller yetiştirmek istiyoruz. Dinini bilen bir nesil, elbette geleceğini planlayan, geçmişine saygı duyan bir gençliktir. O gençliğin olduğu yerde haksızlık, anarşi terör, gayri ahlaki yaşantıdan söz edilemez. Gelecek adına böyle bir eğitimi destekliyoruz. Manisa önümüzdeki yıl büyükşehir olacak. Soma’da da daha büyük eserlerle buluşacaksınız. Büyük eserlere layık olan sizlere en iyi hizmeti veren arkadaşlarımız beklemediğiniz çeşitli hizmetleri sizlere sunmuş olacaktır’dedi. Tanrıverdi’nin konuşmasının ardından Dua ile birlikte kurdela kesilerek caminin içi gezildi.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.