Kullanım hakkı tamamen yayalara ait olan kaldırımların duyarsız vatandaşlar tarafından işgal edilmesine son verilmesi isteniyor.
Kanayan yara haline gelen kaldırım işgallerine yetkililerin biran önce çözüm bulmasını istediler.
Kaldırım işgalleri, vatandaşları çileden çıkartıyor. Kaldırımların yayalara ait yürüme alanları olduğu bilinci bir türlü oturmuyor. Araçlar kaldırımlara park ediliyor, esnaflar malzemelerini kaldırımlara diziyor Özellikle engelli vatandaşların kaldırımları kullanması ise neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Kaldırımlarda araçlar yüzünden yayalara yürüme alanı bırakılmıyor. Bu yetmezmiş gibi birde şehrin ana arterlerinde yapılan binaların inşaat malzemeleri de kaldırımlara konulunca durum iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
‘Kaldırımlar Yayalar Hariç Herkesin’
Yaya kaldırımlarının işgal edilmesi dolayısıyla yollarda yürümek mecburiyetinde kalan insanlar, hem trafiği hem de kendi can güvenliklerini tehlikeye atıyor. Birçok caddede yayalar kaldırımı kullanamıyor. Kaldırımı kullanamayan yaya, yola iniyor. Kaldırım ve caddelerde direk, duba, çöp tenekesi ve park etmiş araçlara vatandaşın tepkisi giderek artıyor.