Soma Belediyesi Anneler Günü etkinliği ile kadın emeğini taçlandırdı. ‘Anne Ruhu taşıyan hediyeler Emek Pazarı’ teması ile Millet bahçesinde el emekleri sergileniyor.
Soma Belediyesi Anneler Günü’nü bu yıl şenlik havasında kutluyor. “Anne Ruhu Taşıyan Hediyeler Emek Pazarı” temasıyla düzenlenen el emeği kermesi, kadın emeğini ön plana çıkararak hem kadın üreticileri destekledi hem de ilçeye şenlik havası getirdi.
Anne Sıcaklığı Taşıyan El Emeği Kermeste Hayat Buldu
Millet Bahçesi’nde kurulan 8 stantta, kadınların el emeğiyle hazırladığı birçok ürün ziyaretçilerle buluştu. Kadın üreticilerin el emeği göz nuru ürünleri, hem hediyelik eşya arayanlara hem de alışveriş yapmak isteyenlere hitap ediyor. Her yaştan Somalının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri ve anı olarak kalabilecek anne olunca her yer rengarenk en güzel kareler annelerin olduğu kareler düşüncesiyle hazırlanan “Annemle Bir Kare” fotoğraf çekilebilecekleri alan büyük beğeni topladı.
Açılış kurdelesi, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un ev sahipliğinde; Soma Belediye Başkan Yardımcısı Nesrin Çırak, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un eşi Özlem Okur, kadın kooperatifleri, kadın yöneticili dernekler ve vatandaşların katılımıyla kesildi. Etkinlikte, kadın emeğini görünür kılmanın yanı sıra annelerin fedakarlığına ve değerine vurgu yapan Başkan Okur; yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Annelerin toplumumuzda ne kadar değerli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Aileyi bir arada tutan, derleyip toplayan, sevgisiyle büyüten onlardır. Annelerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Anneler bizim baş tacımızdır, anne elinin değdiği her yer güzelleşir. Anneler günü her yıl mayıs ayında kutlanıyor ama aynı zamanda mayıs ayı somadaki anneler için üzüntüye neden olan bir ay. Çünkü biliyorsunuz bundan 11 yıl önce 13 Mayıs’ta 301 evladımızı, 301 maden işçimizi kaybettik ve 301 annemiz bunun acısıyla 11 yıldır yaşıyor. Ben bu vesileyle onları da buradan anmak istiyorum. Öncelikle 301 madencimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Anneleri bizim anamızdır, onların yeri bizim için çok farklı. Onlara da buradan bir selam göndermek istiyorum ve sizlerden de bir alkış diliyorum. Bugün üreten kadınlarımız, kadın kooperatiflerimiz burada, derneklerimiz burada. Bu etkinliğimize destek verdiler, güç verdiler. Sizlere de çok teşekkür ederim. Ve sizlerin de eliyle hep birlikte açılışımızı gerçekleştirelim. Hayırlı uğurlu olsun.”
Millet bahçesinde düzenlenen 7-8 Mayıs tarihlerinde saat 11.00 – 22.00 saatleri arasında açık kalacak olan kermese ilgi yoğundu. Kermes el işi ürünleri ve anne sıcaklığı atmosferiyle ziyaretçilerini bekliyor.