Selam ve sevgilerin en güzelinin siz değerli dostlarımın ve kıymetli okuyucularımın olması dileği ile hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Sevgili dostlarım, yaklaşık bir buçuk yıllık bir aradan sonra Nazım Yavuz stadyumu bu hafta ilk defa yenilenen ve bakıma alınan yüzü ile seyircilerinin karşısına çıkarak ilk resmi müsabakasını oynadı. Müsabaka başlamadan önce güzel bir açılış organizasyonu ve tekvando gösteri maçı tertiplenmiş, Soma protokolü da bu maça seyirciler ile birlikte davet edilmiştir.
Maç başlamadan önce teknik komite ile yaptığımız söyleşide maça yaklaşık en az iki yüz kişinin gelebileceğini tahmin ettiğimizi söyledik. Maalesef maç başladığı sıralarda tribünde bulunan seyirci sayısı iki yüzü doldurmamıştır. Bunlarında yaklaşık elli tanesi de tekvando gösterisi yapan çocuklarımızdı. Şimdi gelelim Soma’da Sotesspor’a neden bu kadar destek çıkılmadığına ve neden bu kadar yalnız bırakıldığına dair konumuzu beraberce irdeleyelim
Malumlarınız olduğu üzere Soma’da Bal Liginde mücadele eden iki tane futbol takımımız var, bir tanesi Soma Spor , Bir diğeride Sotesspor’dur. Bu iki güzide kulübümüzden Sotesspor Soma Termik Santralı personeli çalışanları tarafından kurulmuş olup bu güne kadar bir çok başarılara imza atmıştır. Soma Spor zamanında 13 Eylül spor iken yalnızları oynamış, takıma hiç kimse sahip çıkmamış, amatör kümede mücadele ederken, yaklaşık üç, veya dört sene önce Soma Kömürleri Şirketi Soma spora sahip çıkarak her türlü finansman sorunlarını devir alarak takıma el atmış ve Bal ligine çıkarmışlardır. Tam bu sırada takımımız 3 lig vizesi beklerken hiç istemediğimiz ve beklemediğimiz bir anda 301 şehit verdiğimiz maden faciası sonrası Soma’lı spor severlerin acaba şimdi ne olacak dediği sırada Sinan Vardar Bey bu sefer takıma sahip çıkarak Soma Spor’a sahip çıkmış yeniden yönetim oluşturulmuş ve kendi ifadeleri ile bu takımız beş sene sonra süper ligde göreceğiz diyerek taraftarların gönüllerine su serpmiştir. Soma spor son yapılan teknik heyet değişikliği ile güzel bir yol almış ve hedefine de hızla yaklaşmaktadır ki biz Soma’lı futbol severler bu anı dört gözle beklemekte ve layık lduğumuz yerde mücadele etmek istemekteyiz..
Sotesspor tarafına gelince Bal ligline çıkıldığı anda federasyona yatırılması gereken 25.000 TL’lik teminat çalışanlardan sporsever bir arkadaş tarafından kredi çekilerek son günde yatırılmış Ve Bal liginde mücadele hakkı kazanmıştır. Soma spor maça çıktığı anda tribünler dolu iken neden Sotesspor çıkarken tribünler boş kalır anlamış değilim. Soma Sotesspor acaba bu memleketin takımı değilmidir ? Soma Sotesspor alt yapısından bu güne kadar yetişen bir çok futbolcu Türkiye liglerindeki bir çok profesyonel liglerinde top koşturmaktadır. Yine alt yapı itibarı ile on bir yaş ve on dokuz yaş aralığındaki bir çok gencimiz geleceğini buradaki hocalar eşliğinde hazırlayarak , gelecekleri için ve Türk futbolu için ter dökmektedirler. Burada oynayan çocuklarımızın yarısından fazlası kendi bağrımızdan çıkan memleketimizin evlatlarıdır. Bu gençlerimiz ne kamp, ne pirim ne de maç yemeği bilmektedirler, bu gençlerimiz ancak Soma’mızın adını diğer il ve ilçelerde duyurmak için hiç maddi ve manevi menfaat gözetmeden karınca kaderlerince, kendi yağlarında kavrulmaktadırlar. Bu güne kadar santralde çalışan işçilerden kesilen aidatlar ve Genel Müdürümüz Nuri Şerifoğlu’nun katkıları ile ayakta durmaya çalışan Sotesspor kulübüne sahip çıkmak Soma’da yaşayan bizler için son derece önemli ve bir o kadar da sorumluluk duygusu, mesuliyeti olduğunu kabullenmemiz gerekir. Bu kulübün alt sıralarda olması, ligden düşmesi veya çekilmesi diğer taraftarlara hiçbir şey kazandırmaz aksine daha çok şey kaybetirir. Bugün Soma Sotessporda gelişip yeşeren bir çok gencimiz , Soma Spor alt yapısında görev yaparak kendilerine A takımına doğru hazırlamaktadırlar. Öyleyse Soma’lılar olarak maddi yönden hiçbir şey vermesek de manevi olarak bu kulübümüze de sahip çıkarak hafta sonları türbinlerde yerimizi alarak kendilerine gönülden sahip çıkalım.
Gelecek hafta görüşünceye dek şen ve esen kalın, sevgi ve muhabbet ile kalın.