Soma Spastik Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Cihan Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında ‘Uzaktan bakmak yerine, anlamaya çalışırsak, imkan verildiğinde çok şeyleri başarabileceklerini görebiliriz’ sözlerine yer verdi.
Pandemi nedeniyle bu yıl 3 Aralık’ta meydanlarda olamayacaklarını sözlerine ekleyen Soma Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Cihan Yavuz, açıklamasında şu sözlere yer verdi;
‘Tüm dünya ve ülkemizdeki pandemi nedeniyle her yıl çeşitli etkinliklerle farkındalıklar yaratarak gerçekleştirdiğimiz programlarımızı engellilerimizin ve toplumumuzun sağlığı açısından bu yıl, yasaklar çerçevesinde geçirmekteyiz.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü; eksikliklerimizin, sorunlarımızın, engellilere verilen hakların ve yasaların ne kadar yeterli olup olmadığının konuşulup, tartışılacağı bir farkındalık günüdür. Bu güne kadar bu konuda yürütülen çalışmalarla, engellilerimizin refahı için birçok hak kazanıldı.
Fakat; eğitimde, sağlıkta, erişebilirlikte, istihdamda hala çeşitli zorluklarla karşılaşmaktayız. Bu engellerin kalkması için bizlere yerel yönetimlerin ve duyarlı Soma halkının desteklerini bekliyoruz. Sizleri kalplerdeki engelleri kaldırmaya davet ediyoruz…
Bizler, Spastik Çocuklar Derneği yönetimi olarak 25 yıldır, yerelde ve ulusalda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Elimizden geldiğince de bu yolda devam edeceğiz. Bu 25 yıl içerisinde, İşkur ile gerçekleştirdiğimiz 11 mesleki eğitim projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz ‘Engelleri Sporla Aşıyoruz’ projesi ve her yaz Ayvalık Engelliler Şenliği kapsamında düzenlenen yaz kamplarına katılım ile gençlerimize hem sosyal hem de iş hayatlarında olanaklar sağlayarak, toplumdaki ön yargıları ve engelleri yıkmaya çalıştık. Ayrıca Kafkas oyun ekibi ve ritm grubu gibi ekiplerle, ailelerimizin de katıldığı sanatsal etkinlikler de yaparak, istediklerinde neler yapabileceklerini gösterdik.
Bu bağlamda, sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışıyla engelliler için yapılan çalışmalar bir lütuf değil, zaten hak ettikleri haklarının kendilerine verilmesidir. Bu bilinç ile daha sorumlu ve duyarlı olursak hepimiz üzerimize düşen görevimizi yapmış oluruz. Onlara uzaktan bakmak yerine, anlamaya çalışırsak onların da imkan verildiğinde herkes gibi çok şeyleri başarabileceklerini görebiliriz.
(Sporda, eğitimde, iş hayatında vb.) Uzaktan bakarak değil, onların gözüyle bakarak hepimiz gibi hayatta karşılaşabilecekleri sorunları çözmeye ve hayatlarını daha güzel kılmaya çalışabiliriz.
Hayatı paylaşarak engelsiz bir dünya, engelsiz Türkiye ve engelsiz Soma diyelim!
Hayat paylaştıkça, sevgiler çoğaldıkça, engeller aşıldıkça güzel!’