Soma Ticaret Odası ve Denizbank işbirliğinde ‘Kentsel Dönüşüm’ semineri düzenlendi.
Soma Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminere Denizbank Batı Anadolu Bölge Bireysel bankacılık satış Müdür Umut GÜNAY, Denizbank Batı Anadolu Bölge Kobi bankacılık satış müdürü Ahmet KARAMAN Denizbank Soma Şube Müdürü Mehmet Ünal BOZTÜRK ile oda üyeleri, inşaat müteahhitleri ve mühendisleri katıldı.
Bilgilendirme seminerine Denizbank adına konuşmacı olarak katılan Uzman Evren BAYRAKTAR hem kentsel dönüşümün finansal boyutları hakkında, hem de Denizbank’ın ilave katkıları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, yapısal işlemler hakkında Yapı Denetim Uzmanı Fatih ÇARIKÇI ise bilgilerini katılımcılarla paylaştı.
Soma Ticaret Odası ile Denizbank işbirliğinde son günlerde gündemden hiç düşmeyen, birçok bilgi karmaşasının yaşandığı, ülkemizin gelişmesinde önemli bir role sahip olan ‘Kentsel Dönüşüm’ ile ilgili bir bilgilendirme semineri düzenlendiklerini belirten Soma şube Müdürü Mehmet Ünal BOZTÜRK “Kentsel dönüşüm; kentin sorun ve ihtiyaçları dikkate alınarak bölgenin uygulanabilir bir yol haritasının oluşturulmasıdır. kentsel dönüşüm; insan odaklı bir uygulamadır. Amacı; yaşanılabilir standartlarda kentler oluşturmaktır. Bu çalışmalar; bozulma ve çökme olan kentsel alanın her yönden kapsamlı ve uyumlu yaklaşımlarla; iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan eylemlerin bütününü ifade eder. bu yöntemler; şehrin yapısına ve burada yaşayan insanların geleceği üzerine; ve buna bağlı olarak da kentin bütün geleneklerine etki eder. Bu nedenle bütün planlama çalışmalarında; sosyologlar, ekonomistler, mühendisler, mimarlar, plancılar ve peyzaj mimarlarının ve benzer meslek gruplarının birlikte çalışması gerekmektedir. Soma Ticaret odası Olarak şehrin yeniden yapılanması yönünde yapılan çalışmalara koşulsuz destek vermekteyiz. Kentsel dönüşüm projelerinin amaçları, kentin yapılaşma ve imar bakımından sıkıntılı bölgelerine çözüm bulmak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, teknik ve sosyal altyapısı tamamlanmış sağlıklı konutlar üretmektir” dedi.
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM SOSYAL VE TEKNİK BAKIMDAN İYİ İNCELENMELİ’
Kentlerin kaldıramayacağı oranda nüfus artışı düzensiz ve çarpık kentleşmeyi; sosyal alanların yetersizliğini; trafik sorununun büyümesini ve tüm bunlara bağlı olarak kamu asayişinin bozulmasını beraberinde getirdiği görülmüştür diyen BOZTÜRK; “Çözüm olarak kentsel dönüşüm projeleri başlatılmıştır. Önemi her geçen gün artan ve bu kadar yaygın bir uygulama alanı bulan kentsel dönüşüm uygulamaları hem sosyal hem de teknik bakımdan detaylı olarak değerlendirilmesi gereken projelerdir. Dönüşüm alanlarında yaşayan insanların alıştıkları yaşam alanlarından ayrılması, devam eden yaşam tarzlarının ve kazanç yollarının sona ermesine, değişmesine yol açmaktadır. Özellikle gelir seviyesi düşük insanların kentin uzağında, daha önce hiç alışık olmadıkları bir yaşam alanına mahkum edilmeleri, o insanların iş olanaklarıyla, sosyal ve kültürel çevreleriyle diğer çevrelerle ilişkilerinin kopması riskini beraberinde getirmektedir. Kentsel dönüşüm yapılacak alanın sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısına göre alternatif modellerin üretilmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bütün bu risklere karşın, kentsel dönüşüm mekânsal ve sosyal bir gerekliliktir. Kentsel dönüşüm çalışmalarında, fiziksel mekanın dönüştürülmesinin yanında problemin sosyal ve kültürel boyutları da dikkate alınmalıdır. Kentlerin farklı problemlerine tek ve aynı çözüm yerine kentin yerleşim ve imar özelliklerine göre farklı ve etkili çözümler üretilmelidir. Soma ve çevresinin kentsel dönüşüm çalışmalarına yardımcı olacağına inandığım bu semineri düzenlenmesinde işbirliği ve katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Kentsel Dönüşüm semineri yapılan sunum ve bilgilendirme konuşmalarının ardından soru-cevap bölümü ile devam etti. Katılımın yoğun olduğu programda katılımcılar akıllarına takılan bütün soruların cevabına ulaşma imkanı buldu.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.