Soma’da13 Mayıs’ta yaşanan Maden Faciasının ardından sıkıntı yaşayan esnafın borçları ertelenmedi. 13 Mayıs 2014 tarihinden önce çekilen ve 1 yıl ötelenen krediler yine faizsiz olarak ertelendi.
Ertelenen esnaf kredileri ile ilgili genelge yayınlandı. Genelgenin ardından Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan basın açıklaması yaparak esnafı bilgilendirdi.
13 Mayıs Maden Faciasının ardından ticari hayatın durma noktasına geldiği Soma’da esnafın kredi borçları 1 yıl daha ertelendi. 13 Mayıs 2014 tarihinden sonra çekilen krediler, yapılandırmada olan, takipte olan krediler ise kapsam dışında bırakıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan’ Biz 13 Mayıs 2014 tarihinden sonra çekilen kredilerin de ertelenmesini istemiştik. Ancak Bakanlar kurulundan çıkan karar bu şekildedir. 13 Mayıs maden kazası nedeni ile ertelenen borçların ödemesi 1 yıl ertelendi. Geçen yıl ertelenen borçlar yine 1 yıl daha ertelendi. Bakanlar kurulu kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kredilerin ertelenmeden faydalana bilmesi için ise borçlu ortakların mutlaka gelip erteleme dilekçesi imzalaması gerekiyor. 13 Mayıs’tan sonra kredi çekenler bu kapsama alınmamış. Bu konu ile ilgili hem Başbakanlığa hemde Halk Bankası Genel Müdürlüğüne yazdığımız dilekçede daha sonra çekilen kredilerin de ertelenmesini, Soma’da ticari hayatın iyi gitmediğini sonra çekilen kredilerin de ödenmesinde sıkıntılar yaşandığını dile getirmiştik. Ancak Bakanlar kurulu kararı bu şekilde çıktı. Takipteki krediler ile ilgili olarak Bu kapsamda olupta erteleme kapsamında giripte ertelenen borçlar var. Bu konu ile ilgili de teşkilatımızın genel merkezi Teskomb’a müracaat ederek bir kolaylık talep edeceğiz. Ortaklarımızın faydalanacağı eşitlik ilkesi bakımından bu sorun teşkil edecek. Onların da faydalanması için bir gayret edeceğiz.’dedi.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.