Avdan İlkokulu’nun minik öğrencileri Soma Sağlık, Sosyal ve Eğitim Vakfı Huzurevini ziyaret ederek anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Avdan İlkokulu’nun mini öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Öğrenciler, Hafta boyunca hazırladıkları hediyeleri Anasınıfı öğretmenleri Şadiye Bulut ve Okul Müdürü Ömer Açıkyürek ile birlikte Huzurevinde kalan Büyüklere ulaştırdılar. Minik öğrenciler, Yaşlı teyze ve dedeler gibi giyinerek giden Huzurevine ziyaret etti. Huzurevi sakinlerine kendi elleriyle yaptıkları rengarenk kağıttan çiçekleri ve hazırlanan paketleri hediye eden çocuklar, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Minik öğrencilerin ziyareti, özelikle torun sevgisini ve eksikliğini yaşayan huzurevi sakinlerine moral ve motivasyon oldu.
Anasınıfı Öğretmeni Şadiye Bulut’ta huzurevinde kalan yaşlıların hal ve hatırlarını, bir sıkıntıları olup olmadığını sorarak onlarla bir süre sohbet etti.
Huzurevinde yaşayan yaşlıların yaşama bağlı kalmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Okul Müdürü Ömer Açıkyürek, “Büyüklerimiz başımızın tacıdır. Onların mutlu bir yaşlılık dönemi geçirmeleri ve çocuklarımıza aile büyüklerine, yaşlılara karşı duyarlı olmayı aşılamak adına bu tür ziyaretler büyük önem taşıyor. Hem öğrencilerimiz hem de yaşlılarımız bugün birlikte keyifli zaman geçirdi.” şeklinde konuştu.