CHP Soma İlçe Yönetimi “Ak Parti ve MHP kanun teklifini yine reddederek emeklimizi hiçe sayarak yoksulluğa terk etti”
Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Yönetimi, emeklilere yapılan 100 TL bayram ikramiyesi’ne tepki göstererek Cumhur ittifakına yüklendi. CHP Soma İlçe Yönetiminden yapılan açıklamada “Partimizin 2018 yılı genel seçimleri öncesinde seçim beyannamesine alarak meydanlarda dillendirdiği emeklilerimize bayram ikramiyesi vaadi seçim sonrasında yasalaşmış ve emeklilerimize ödenmeye başlanmıştı.
Üç yıldır sürekli ve fahiş oranlarda artan enflasyon ile temel tüketim maddelerine gelen zamlara rağmen emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde artış yaşanmamıştı.
Partimizin, emekli ikramiyesine zam konusu gündeme taşıması üzerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bayram ikramiyelerine sadece 100,00-TL zam yapıldı.
CHP olarak, emeklilerimizin bayram ikramiyesine yapılan 100,00-TL zammın kabul edilmesinin mümkün olmayacağı düşüncesi ile hazırladığımız yasa teklifini TBMM’ye sunduk.
Bayram ikramiyesinin 1.500,00-TL olmasını talep ettik.
Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti’nin kabul yönündeki desteğine rağmen, kanun teklifimiz Ak Parti ve MHP oyları ille reddedildi.
Cumhur İttifakı, ülkemize yıllarca hizmet etmiş emeklilerimize verdiği değeri bir kere daha gösterdi.
Emeklilerimizi hiçe sayanlara ve yoksulluğa terk edenlere yazıklar olsun.!” sözlerine yer verdi.