Selam ve sevgilerin en güzelinin siz değerli dostlarımın olmasını temenni ediyorum. Bu arada geçen hafta doğum günüm nedeni ile çok sevgili ve değerli okurlarım, mesai arkadaşlarımın, canların o güzel ilgi ve sevgi dolu sözleri gerçekten beni fazlası ile mutlu etti. Sevgi insanları birbirine yakınlaştıran en büyük soyut bağ olduğunu burada bir kez daha anladım.İnsanların hayatta yaşayabilmesi için hepimizin gerçek sevgiye ihtiyaç duyduğunu, sevginin her canlı üzerinde büyük bir motivasyon olduğunu bilmeyen ve o duyguyu yaşamamana anlatmanın gerçekten çok zor olduğu çok güzel bir kavramdır.Tüm sevenlerime nazik ve Salih düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar.
Sevgili dostlarım, hayatın her evresinde bir başarının gerçekleşmesi için koşulsuz sevgiye ihtiyaç vardır. Bu sevgi yelpazesi farklı konumlarda oluşturulur. Ana, baba, eş, doğa, hayvan sevgisi her birinin duygu anlamları ve yüreklerdeki donanımları farklıdır. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren ilk sevgi anne ve çocuk arasında başlayan en güzel sevgidir, gün geçtikçe bu sevgi ailenin diğer üyelerine dağılımı ile dalga dalga yuvarlaklar çizerek dağılır gider.Burada çocuklarımız sevme duygusunu ve yetisini seve seve öğrenerek, ailelerinden hissederek kazanırlar, sevgi gördüğü gibi ve hissettiği gibi gerçek yüklü ise çocuklarımızda da bu sevgileri gün geçtikçe şelale gibi taşar gider ve etrafına taşan nehrin suları gibi kollarına aktarmaya devam eder, yok yaşadıkları dünyanın büyüsünde her şeyin sahte ve geçimsiz olduğunu hissettikleri anda maalesef beyin yapıları ikiye bölünerek tamamen yaşam döngüsü içerisinde kendini tiyatro sahnesinde rol yapan bir oyuncu gibi rollerini oynayarak, sadece gününü geçirmeye, ve hiçbir şeyden mutlu olmadan hayatına idame ettirmeye devam ederek giderken, çürüyen enkazında kor gibi yanan bir parçası olur kül olmaya devam ederler.Yani düzensiz olarak oynanan sevgi doyurucu olmayacağı için, ruh da doyumsuz olarak kendini yenilemeyecek ve dış dünyaya kendini kapatacaktır.Güven duygusunu, sevgi anlamını dağarcığına yerleştiremeyen her çocuk ve birey sevgi açlığını ömür boyu hissedecektir. Se4vgi doyumunu ailede yetişirken hissedemeyen ve göremeyen çocuklar çevresindeki arkadaşları ile sevgi alışverişine giremeyeceği gibi,bu ilişkisinin hiçbir yere taşıyamamaktır. Bugün çok basit gibi görünen sevgi olayı aslında hava kadar, su kadar, ekmek kadar önemli bir gereksinimimizdir. Burada ailenin sahip olduğu ne makam, ne mevki ne zenginlik, ne varlık, sevginin kaybedilmesinde tekrardan kazanılması adına kolay olan bir iyelik kesinlikle değildir. Sevgiyi ve mutluluğu kaybetmeye başladığınız an kendinizi boşlukta sallanan boş bir meta gibi görebilmeniz doğaldır. Ebeveynler olarak sonsuz ve gerçek sevgiyi vermeden sadece çocuklarımızdan başarı beklemek, karınlarını doyurmakla, ihtiyaçlarını gidermekle sağlıklı bir birey olarak gelecek beklemek sizi sadece hayal aleminde gezdirmekten başka hiçbir şey yaratmaz, beklenti içinde kalarak zaman geçerek acaba düzelirimi diye beklemeye başladığınız anda, sevgisizliğin ve ilgisizliğin faturasını asıl o zaman ödemeye başlayacaksınız ama o zamanda iş işten geçmiş olacaktır.Çünkü ilgi ve sevgiye muhtaç olan çocuklarımız, kendilerine yakın olarak hissettikleri en küçük bir noktada bunu değerlendirmekle kalmayıp, arzu etmediğimiz olaylarda beraberinde getirecektir.Bugün evden kaçan çocuklar, tiner çeken çocuklar, eğer hayatlarını incelerseniz hepsinin temelinde ilgisizlik ve sevgisizlik yatmaktadır.Hiç bir kişi dünyaya gelirken tinerci veya hapçı olarak doğmaz.
Sevgili dostlarım, aileler bazen komşu çocukların başarılarını gösterirler, örnek verirler, ama örnek gösterdikleri çocukların yaşamları içerisinde belki zenginlik, varlık, kaloriferli evler olmayabilir ama yenilen bir kase tarhana çorbasının içinde sevgi ile yapılmış emek ve gerçeklik vardır, yapmacık roller ailede hakim değildir, ben kömür bulmayarak battaniye altında çalışan o kadar insan gördüm ki anlatamam ve çoğu da bugün hayatlarında başarılı olmuşlardır. Onun için çocuğumuzdan belediğimiz başarının gerçekleşmesi ve hayata katılımı için öncelikle sevgi temelinin en başında inşa edilmesi gerekir, sevgi hissiyatı içerisinde büyüyen çocuklar, hem başarıları, hem hayata katılımları, esprileri, şakaları, arkadaşlara, anne babaya davranışları, çevrede arkadaşlarına duyduğu sevgi her zaman takdir edilir durumda olur. Burada çocuğa verilecek mesaj çok çok önemldir, çocukla kurulan bağ ve iletişim çok önemlidir, çocukla geçirilecek zaman ve onun gelecek hayalleri üzerinde konuşulması, ona değerli olduğu hisseyatını hatırlatmak, onunla gurur duyulduğunun hatırlatılması, gelecekte kendisinin başarılarının daim olacağının kaçınılmaz olduğu güvenini ve sevgisini aşılamak elbette sabır ister, ama bunu başarabilen ailelerin çocukları her zaman için başarı ve muavvafikiyeti iliklerine kadar hissederler.
Sevgili, dostlar, öz güvenini yitirmiş, sevgiden yoksun yetişmiş, huzurlu bir ortam içerisinde gelişemeyen çocuklar okul hayatı içerisinde de her zaman huzursuzluk ve acaba endişesi duyarak katılımcı olamazlar, katılımı olmayan çocuklar sadece okula çanta getirip götürmekten başka hiçbir şey yapamazlar, çünkü okul onlar için bir zaman geçirme ve bitse de eve gitsek modundan başka hiçbir şey ifade etmez. Sevgi anlamı burada sadece çocuğuna sarılıp öpmek, veya bir yere götürerek gezdin geldin hadi dersinin başına demek değildir, sevgi içten tatlı bir gülüş, sıcak bir dokunuş, tatlı bir tebessüm,ü mutlu bir aile ilişkisi, demektir. Mutat olan tatilde üç gün denize gitmek, dört gün dedeye gitmek, salıncağa götürmek sevgi anlamını taşımamalıdır, bunları yapmayan ailelerin çocukları hiç çıkmadan da mahalle aralarında arkadaşları ile oynayarak da ,kitap okuyarakda da bu zamanlarını değerlendiriyorlar,m sizin ona yaptığınız bir lütuf değildir. İstikrarsızlık ve git gel içerisinde yaşanan ortamda gelişen bu çocuklar masumhane birer piyon olarak kalmakadırlar. Sevgi, gerçek sevgi, hoş görü, o güzel son bakış unutulmazzz, unutulmaz. Yarının gençleri olan çocuklarımızdan başarı bekliyorsak önce gerçek yaşam ve duygu iksirlerini kendimiz yaşayarak ve yaşatarak çocuklarımıza vermeliyiz ki sonra onlardan başarı ve mutluluk beklemeliyiz.
Gelecek hafta görüşünceye dek şen ve esen kalın sevgi i ile kalın sevgili dostlarım