LYS, SBS ve PYBS’de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. PYBS’de Türkiye 1.si Cansu İstekli, Soma 2.si Melek Kaya, Soma 3.sü Esra Cüm, Soma 4.sü Rukiye Süzek, SBS Soma 1.si Barış Demirbaş, SBS’de 10 öğrenci LYS’de ise 21 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.
Soma Milli Eğitim Müdürlüğü, Soma Belediyesi ve Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ile dereceye giren öğrencilere Soma Belediye Meclis Toplantı salonunda ödül töreni düzenlendi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, CBÜ Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Ayla Tekin, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri öğrenciler ve velilerin katılımı ile yapılan programda Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yurdadur konuşma yaptı. Soma’nın başarısını dile getiren Yurdadur ‘Soma tarihinde ilk kez bir Türkiye birincisi çıkardı. Türkiye’de 12 Türkiye 1.si var bunlardan biri de Soma’mız dan çıktı. Ayrıca Mustafa Arife Yeniceköylü okulumuzdan bir köy okulumuzdan da Soma 4.sü çıkmıştır. Bu bizler için büyük bir başarıdır’dedi.
LYS’de dereceye giren 21 öğrenciye Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından başarı belgesi, hediye çeki verildi. Ergene yaptığı konuşmasında ‘Bugün burada sembolik bir kutlama. Bu gurur tablosunu tüm Soma’nın görmesini istedik. Öğrencilerin başarısında emekleri olan okul müdürlerini ve öğretmenlerini ailelerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz bu başarılarını okullarında da devam ettirerek Soma’nın ismini daha yukarılara taşıyacaklarına inanıyorum. Önlerinde uzun meşakkatli bir yol var. İyi mesleklere sahip olup memleketlerine de faydalı olacaklarına inanıyorum’dedi.
LYS’de 21 SBS’de ise dereceye giren 10 öğrenciye başarı belgeleri ve ödülleri Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy tarafından verildi. Altunsoy yaptığı açıklamasında ‘Böyle başarılı bir ilçede çalışmaktan keyif alıyorum. Başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu başarının uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum.’dedi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık tarafından SBS’de Soma’da 1. olan Naciye Evren Okulundan Barış Demirbaş’a ve PYBS’de Türkiye 1.si olan Cansu İstekli’ye Bilgisayar hediye edildi. Öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesi ile birlikte program sona erdi.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.