Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Ararştırma Kurumu (Tübitak) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanlığı’nın bu yıl ki işbirliği ödülü Soma SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’na verildi. Tübitak ile birlikte bir çok projede ortaklaşa çalışan SEAŞ’a teşekkür plaketi verildi.
Tübitak MAM Enerji Enstitüsü Müdürü Dr. Burhan Gültekin ve Müdür yardımcısı Dr. Ömer Faruk Gül SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’na işbirliği ödülünü takdim etti.
Gültekin yaptığı açıklamasında ‘Bir çok alanda çalışma ve projelerimiz devam ediyor. Genel Müdürlüğümüzle Soma A’daki 1 ünitede Yerli kazan tasarımını yapacağız. Proje başladı ve 8. aydayız. 5 yıllık bir projedir. Soma’daki termik santral teknolojisi laboratuvarı haline getireceğiz. Diğer bir projemiz ise Milli kükürt arıtma sisteminin geliştirilmesi olacak. Kükürt arıtma sistemi kurulması gerekiyor. EÜAŞ Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Milli kükürt arıtma sisteminin geliştirilmesini sağlayacağız. bu projemiz ise Soma’da bu sene başlayacak. Diğer projemiz ise atık ısı değerlendirme projemiz. Bu devam ediyor. Termik santralin emreamadeli düşüşün araştırılması ve emreamadeli artırıcıları konusunda çalışmalar yapacağız. Termik santralimizle çok ciddi çalışmalara imza attık ve yeni çalışmalara da Türkiye için çok önemli projelere imza atacağız. Burada bu teknolojiler devam edecek. Soma Genel Müdürlüğümüz çok stratejik ve önemli bir yere sahip. Bu noktaya gelmesinde Genel Müdürlüğümüz ve çalışanlarının çok ciddi katkıları vardır. Bize ilettiklerini üst noktalara iletmemiş olsaydık. Soma’da bu tür ciddi çalışmalar olmayacaktı. Genel Müdürümüz ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Biz her yıl Mam Başkanlığı olarak işbirliği ödülleri veriyoruz. Bu seneki ödülümüzü ise hakem heyeti tarafından katkılarından dolayı SEAŞ Genel Müdürümüze layık görüldü.’dedi.
SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ise ‘Tübitak MAM olarak tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Geldiğimizden beri Termik santralin geliştirilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyor ve başarının sonuçlarını alıyoruz. Bölge Isıtma Sİstemi Soma’ya geldiğimizde başlamıştı ancak biz Yatağan’da bu projeyi uygulamaya sokamamıştık. Soma’da bunun çalışmalarına tanık olduk ve ortak olduk. Tübitak ile bir çok Termik santralde birlikte çalıştık. Desteklerden dolayı Tübitak Mam’a teşekkür ediyorum’dedi.
Tübitak Mam Enerji Enstitüsü Müdürü Dr. Burhan Gültekin tarafından SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’na plaket verilirken SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’da Termik santral silüeti hediye etti.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.