Soma Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Toplum Merkezi ve Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile “25 Kasım Uluslar Arası Kadına Yönelik Şiddete karsı mücadele günü” nedeniyle konferans düzenlendi.
Soma ilçe Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa Soma Kaymakamı M.Bahattin Atçı, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Kılınç, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Soma İlçe Emniyet Müdürü Okan Arslan, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Soma İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Orhan ve bayanlar katıldı.
Saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Cafer Öcal, “1960’ta Dominik Cumhuriyetinde Mirabel kardeşlere yapılan şiddetle başlayan süreç 1999 yılında Birleşmiş Milletler 25 Kasımı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kabul etmesiyle bir anlam kazanmıştır.Şiddet özellikle kadına yönelik şiddet; kalkınmanın, büyümenin, ilerlemenin, demokratikleşmenin ve sağlıklı bir nesil yetiştirmenin önündeki en önemli engeldir.
Aile temellerinin sağlam olması için: evde önce kadının, saygın, eğitimli, sağlıklı, sosyal ve her alanda kendini geliştirmesi gerekmektedir.
Her konuda önderimiz olan Mustafa Kemal Atatürk de: Bu günün analarına şöyle seslenmiştir. “Gerekli özellikleri taşıyan evlatlar yetiştirmek… Pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.”
Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v) de “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Sözü ile kadınların toplumdaki önemini, saygınlığını ve derecesini yükseltmiştir.
Görülüyor ki kadına saygı bizim kültürümüzün bir gereğidir. Eş, ana, bacı bizim için korunan, Kollanan, mukaddes varlıklardır.
Soma ilçemizde Sayın Kaymakamımız, Cumhuriyet Başsavcımız, Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve biz Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz, Toplum Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezimiz ile “ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS” ilkesi ile çalışmaktayız ” dedi.
Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Koralay, kadının toplumsal yasamdaki etkileri hakkında bilgiler verdi. Şiddetin bir zincirleme olduğunu söyleyen konuşmacı Avukat Özlem Güven, “Aslında şiddeti bir bütün olarak değerlendirmek lazım.Şiddet o kadar iliklerimize işlemiş ki, kanıtsadığımız ve yaygın bir şey ki, kadının erkekten daha güçsüz olması sebebiyle şiddetin nesnesi konumunda bizim otoriter bir devlet geleneğimiz var. Bir kere devlet eliyle uygulanan çok ciddi bir şiddet var. Devlet şiddeti herkese uyguluyor. Erkekler kadınlara uyguluyor, kadınlar çocuklarına uyguluyor. Çocuklar ise, daha küçük kardeşlerine veya evcil hayvanları varsa onlara uyguluyor. Dolayısıyla şiddet bu şekilde zincirleme bir şeydir” dedi.
Psikiyatri Uzman Doktor Asu Sinem Akyalçın Kırdök ise, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi.
Konferansta “gülsümün kısmeti” ve “koca dayağı” adli skeç yer aldı. Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amiri Ahmet Polat ise, şiddete uğramış mağdur bir bayanın polis merkezine müracaat etmesiyle başlayan süreçte yapılan yasal ve idari isler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.