Türkiş tarafından 1,5 milyonluk bütçe ile yapılacak olan okul firmanın iflası ile 1 yıldır bekliyordu. Yeni alan firma ise 3 ayda kabasının bitirileceği sözünü verdi.
Türk-İş tarafından geçtiğimiz yıl Nisan ayında temeli atılan okul ihaleyi alan firmanın iflas etmesi ile yarım kalmıştı. Soma Belediyesi tarafından kurulan Soma Bel A.Ş. tarafından okul inşaatına yeniden başlandı. Soma’da yaşanan Maden Faciasının ardından Türk-İş 17. Okulunu Soma’ya yapmaya karar vermişti. Yaklaşık 1,5 milyon TL’ye mal olacak okulun temeli Nisan ayında atışmıştı. Firmanın iflas etmesi ile birlikte 1 yıldan beri atıl vaziyette duran okul inşaatını Soma Bel AŞ. tarafından yapılacak. Soma Bel AŞ tarafından yapılan ihale ile yüklenici firma inşaata başladı.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necmi Varol, inşaatın yarım kalması nedeni ile mahalle halkı sık sık şikayette bulunduğunu belirtti. Yaklaşık 2.400 metrekarelik alan üzerinde 600 metrekarelik alanda yapılacak olan 16 Derslikli ve 4 kat olacak okulun kaba inşaatının 3 ayda bitirileceği ifade ediliyor.