Soma Sanayi Devlet Hastanesinde bulunan 12 diyaliz makinesinden 6 tanesi yenilendi.
10 yıldan beri kullanılan cihazların ömürlerinin tamamlanmasından sonra eskiyen 6 diyaliz makinesinin yerine yenileri Sağlık Bakanlığı tarafından gönderildi.
Soma’da Hemodiyaliz tedavisi gören hastaların fazla olduğunu dile getiren Dr. Ayşe Evrim Ertürk ‘Diyaliz doktoru olarak Soma’ya yeni geldim. Yaklaşık 40 hemodiyaliz hastamız Soma’da tedavi görüyor. Soma dışından gelen hastalarımız da bulunuyor. Çeşitli yerlerden gelerek Soma’da misafir olan hastalarımızda burada diyaliz makinesine gelip tedavilerini olabiliyorlar. Genelde ağrı kesici ve antibiyotiklerin düzensiz kullanımından dolayı böbrek yetmezliği sorunu yaşanıyor. Böbrek yetmezliğine aslında tek bir sorun neden olmamaktadır. 1 doktor, 5 hemşire ve teknisyenlerimiz ile hizmet vermekteyiz.’dedi.
YASAL UYARI
Karaelmas Gazetesinin WEB sitesinde sunduğu görüntüler sadece inceleme ve taslak amaçlıdır.
“KG” logolu görsellerin herhangi bir şekilde kullanılması yasal değildir ve kullanım aşamasında tarafınıza lisanslanması için Karaelmas Gazetesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ceza uygulanır ve 5846 sayılı yasa uyarınca kanuni işlem yapılır.